Wybierz stronę

Jabłka pod owsiano-cynamonową kołderką z pomarańczową nutą

Jabłka pod owsiano-cynamonową kołderką z pomarańczową nutą

Kolejna wersja pieczonej owsianki już króluje na salonach! Ostatnia opcja jabłek pod orzechowa owsianką juz była na wielu talerzach, teraz propozycja podobnej opcji, z tym że jabłka okraszone odrobina pomarańczy, a kołderka bardziej orzechowo-cynamonowa. Wyszło równie pysznie i pieściło podniebienie także doskonale 🙂

Zapraszam 🙂

Przepis na jabłka pod cynamonowa kołderką z nuta pomarańczy

Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Posiłek ciasta, Desery, Drugie śniadanie, Lunchboxy, Śniadania
Smaki Słodkie
Servings 2
Calories 620 kcal

Equipment

  • piekarnik

Ingredients
  

  • 100 g płatków owsianych
  • 30 g orzechów (u mnie po 10g migdałów, orzechów laskowych i nerkowca)
  • 30 g chia
  • 30 g masła orzechowego
  • 30 g miodu
  • 1 łyżeczka cynamony
  • 3 jabłka
  • sok z połowy pomarańczy

Instructions
 

  • Jabłka obierz i pokrój na cienkie plasterki i skrop sokiem z pomaranczy
  • Wymieszaj w foremce razem z cynamonem
  • Orzechy pokrusz na mniejsze kawałki
  • W misce wymieszaj płatki, orzechy, chia, masło orzechowe i miód
  • Przykryj mieszanką jabłka
  • Włóż do nagrzanego pieca do 180 stopni
  • Piecz 40-45 minut
  • Podawaj ze skyrem i kawałkami pomarańczy

Video

O autorze

Beti

Mam na imię Beata, mam 53 lata i czuję, że najlepsze lata dopiero przede mną! Jestem mamą, trenerką kobiet, właścicielką firmy, biegam ultra, jeżdżę motocyklem, startuję w Hyrox. Moja marka W Kobiecie Siła to odbicie tego, co czuję – prawdziwa siła rodzi się z pasji i determinacji. Kiedy jestem sama ze sobą, zastanawiam się, jak wiele już osiągnęłam, ale jednocześnie wiem, że to dopiero początek. Wiek to dla mnie tylko liczba – to, co naprawdę się liczy, to pasja, determinacja i miłość do życia. Jestem dumna z drogi, którą przeszłam, i z przeszkód, które pokonałam. Zawsze mam przed sobą nowe cele, jeszcze więcej wyzwań, i wiem, że nic mnie nie zatrzyma.

Zostaw odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating