
Serniczki wysokobiałkowe z borówkami

Kocham lato!
Nie tylko za ciepło, sukienki i długi dzień.
Także za ogrom owoców i warzyw! Pysznych, świeżych, które wcinam w ogromnych ilościach.
Dziś borówki w roli głównej! To owoce o niesamowitych właściwościach.
Najważniejsze właściwości zdrowotne borówki amerykańskiej:
- poprawia pamięć
- zmniejsza ryzyko nadciśnienia
- zapobiega nowotworom
- zapobiega marskości wątroby
- wspomaga pracę oczu
- wspomaga pracę układu pokarmowego
A jeśli do tego dołożymy dużo białka, to mieszanka robi się wybuchowa…
I to dosłownie 🙂
Bo jak widać na zdjęciach wyglądają jak po wybuchu wulkanu 🙂
Trochę przypominają mi siebie, bo taka właśnie jestem, nie idealna ale za to jestem zawsze sobą 🙂



Przepis na serniczki z borówkami
Equipment
- piekarnik
Ingredients
- 250 g sera białego chudego
- 3 łyżki skyra (lub jogurtu naturalnego)
- 2 jajka
- 2 łyżki erytrytolu
- 1 miarka odżywki białkowej (lub budyń proszek ulubiony)
- borówki
Instructions
- Białka oddziel od żółtek
- Ubij na sztywna pianę
- Do żółtek włóż ser biały, jogurt, odżywkę i erytrytol
- Wszystko dokładnie wymieszaj blenderem
- Na koniec włóż delikatnie ubita pianę
- Mieszaj bardzo spokojnie łyżką
- Wyłóż do kokilek lub silikonowych foremek
- Piecz w piecu 30 min 180 stopni
- Smacznego!
Najnowsze komentarze