
Śliwki pod owsianą kruszonką

Dziś odwracam składniki i śliwki wrzucam pod owsiana kruszonkę. To drugi dzień z kolei, kiedy wcinam takie drugie śniadanie! Uwierzcie, to jest naprawdę SZTOS!
Podane ze skyrem i odrobiną masła czekoladowego, to mistrzostwo świata. Jeśli jeszcze ktoś się zastanawia czy TO zrobić, to gorąco namawiam to tej wersji podania owsianki.
O dobroczynnych właściwościach śliwek chyba nikogo nie muszę przekonywać! Śliwki to jedne z najpopularniejszych polskich owoców sezonowych. Warto włączyć je do swojej codziennej diety ze względu na bardzo korzystny wpływ na organizm. Są one nie tylko pełne wielu wartościowych witamin, ale również pozytywnie wpływają na leczenie dolegliwości żołądkowych czy tych związanych z układem kostnym. Jedzenie śliwek wspomaga także utrzymanie odpowiedniego stanu mikroflory jelitowej. A do tego są obłędnie smaczne. Jeśli połączymy je jeszcze z owsianką i do tego podamy na ciepło to mamy NIEBO W GĘBIE!



Przepis na śliwki pod owsianą kruszonką
Equipment
- piekarnik
Ingredients
- 6-8 śliwek
- 50 g płatków owsianych
- 15 g miodu
- 15 g oleju kokosowego
- 15 g orzechów włoskich
Instructions
- Śliwki umyj i wyjmij pestkę
- Jeśli lubisz słodko dodaj słodzidło i odstaw na bok
- W drugiej misce wymieszaj pozostałe składniki
- W kokilkach układaj śliwki
- Na wierzch nałóż owsianą mieszankę
- Nagrzej piekarnik do 180 stopni
- Piecz około 30 minut
- Najlepiej smakuje gorąca, ale spokojnie można zabrać ze sobą do pracy lub szkoły
- Smacznego
Najnowsze komentarze