Wybierz stronę

Karpatka waniliowa na groszku ptysiowym

Karpatka waniliowa na groszku ptysiowym

Pamiętasz karpatkę?


Lubiłam jej smak, ta masa budyniowa była przepyszna! Zawsze wylizywałam miskę i łyżkę, gdy mama ją robiła!
Mam dziś dla Was propozycję takiej karpatki w wersji zdrowszej. Chodziła za mną od dawna… Szukałam tylko dobrego (czytaj zdrowego) zamiennika zwykłego groszku ptysiowego. Gdy w sklepie zobaczyłam groszek owsiany, już czułam waniliowy smak tego jedzonka!

Przepis na karpatkę

Prep Time 5 minutes
Cook Time 2 minutes
15 minutes
Total Time 22 minutes
Posiłek Deser, Drugie śniadanie, Lunchboxy, Lunche, Śniadania
Smaki Słodkie
Servings 2

Equipment

  • kuchenka

Ingredients
  

  • 1 opakowanie groszku ptysiowego (u mnie owsiany)
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 mały skyr waniliowy
  • 2 łyżki erytrytolu

Instructions
 

  • Budyń ugotuj w 400 ml wody z dwoma łyżkami erytrytolu (ciut gęściej)
  • Odstaw by ostygł
  • W miseczce ułóż na dno groszek ptysiowy
  • Budyń połącz ze skyrem
  • Ukłądaj na groszku ptysiowy
  • Na wierz uł,oż kolejną warstwę groszku
  • Lubisz na ciepło to od razu wcinaj :0
  • Można włożyć do lodówki by masa się ścieła
  • To tyle!
  • Smacznego 🙂

Video

Keyword bez mięsa, drugie śniadanie, karpatka

O autorze

Beti

Mam na imię Beata, mam 53 lata i czuję, że najlepsze lata dopiero przede mną! Jestem mamą, trenerką kobiet, właścicielką firmy, biegam ultra, jeżdżę motocyklem, startuję w Hyrox. Moja marka W Kobiecie Siła to odbicie tego, co czuję – prawdziwa siła rodzi się z pasji i determinacji. Kiedy jestem sama ze sobą, zastanawiam się, jak wiele już osiągnęłam, ale jednocześnie wiem, że to dopiero początek. Wiek to dla mnie tylko liczba – to, co naprawdę się liczy, to pasja, determinacja i miłość do życia. Jestem dumna z drogi, którą przeszłam, i z przeszkód, które pokonałam. Zawsze mam przed sobą nowe cele, jeszcze więcej wyzwań, i wiem, że nic mnie nie zatrzyma.

Zostaw odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating