
Karpatka waniliowa na groszku ptysiowym

Pamiętasz karpatkę?
Lubiłam jej smak, ta masa budyniowa była przepyszna! Zawsze wylizywałam miskę i łyżkę, gdy mama ją robiła!
Mam dziś dla Was propozycję takiej karpatki w wersji zdrowszej. Chodziła za mną od dawna… Szukałam tylko dobrego (czytaj zdrowego) zamiennika zwykłego groszku ptysiowego. Gdy w sklepie zobaczyłam groszek owsiany, już czułam waniliowy smak tego jedzonka!



Przepis na karpatkę
Equipment
- kuchenka
Ingredients
- 1 opakowanie groszku ptysiowego (u mnie owsiany)
- 1 budyń waniliowy
- 1 mały skyr waniliowy
- 2 łyżki erytrytolu
Instructions
- Budyń ugotuj w 400 ml wody z dwoma łyżkami erytrytolu (ciut gęściej)
- Odstaw by ostygł
- W miseczce ułóż na dno groszek ptysiowy
- Budyń połącz ze skyrem
- Ukłądaj na groszku ptysiowy
- Na wierz uł,oż kolejną warstwę groszku
- Lubisz na ciepło to od razu wcinaj :0
- Można włożyć do lodówki by masa się ścieła
- To tyle!
- Smacznego 🙂
Najnowsze komentarze