
Muffiny dyniowe z orzechami i skórką z pomarańczy

Jeszcze gorące, a już wrzucam przepis na przepyszne dyniowe muffinki z orzechami i migdałami!
To kolejna wersja pieczonego przez Was tak chętnie owsiankosernika. Tym razem znow poeksperymentowałam z dodatkami i wyszło coś pysznego.
Zamiast banana dodałam puree z dyni, a zamiast owoców, dałam orzechy lub migdały.
Wyszło 10 babeczek, a jedna to 138 kcal 🙂
Najlepiej smakują gorące 👌
Masz wszystko?
To działaj!
Ja wciągnę 5 na raz a Ty?
Przepis na muffinki dyniowe z orzechami
Equipment
- kuchenka
Ingredients
- 100 g płatków owsianych
- 250 g puree z dyni
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- 2 miarki odżywki białkowej
- 3 łyżki wiórek kokosowych
- 500 g sera białego chudego
- 15 g orzechów włoskich
- 15 g migdałów
- 1/2 szklanki wody
Instructions
- Ser biały rozgnieć widelcem w osobnej misce
- Odmierz 100g płatków owsianych
- Do płatków dodaj wiórki kokosowe, odżywkę białkową i wymieszaj
- Dolej wody i ponownie wymieszaj
- Dodaj puree i rozgnieciony ser
- Wszystko dokłądnie wymieszaj
- Rozłóż masę w foremki do muffinek
- posyp pokruszonymi orzechami lub migdałami
- Wstaw do pieca na 180 stopni na 40 minut
Najnowsze komentarze