Go Back

Przepis na muffinki dyniowe z orzechami

Prep Time 8 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 48 minutes
Posiłek ciasta, Desery, Lunchboxy, Lunche, Przekąski, Śniadania
Smaki Słodkie
Servings 10
Calories 138 kcal

Equipment

  • kuchenka

Ingredients
  

  • 100 g płatków owsianych
  • 250 g puree z dyni
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 miarki odżywki białkowej
  • 3 łyżki wiórek kokosowych
  • 500 g sera białego chudego
  • 15 g orzechów włoskich
  • 15 g migdałów
  • 1/2 szklanki wody

Instructions
 

  • Ser biały rozgnieć widelcem w osobnej misce
  • Odmierz 100g płatków owsianych
  • Do płatków dodaj wiórki kokosowe, odżywkę białkową i wymieszaj
  • Dolej wody i ponownie wymieszaj
  • Dodaj puree i rozgnieciony ser
  • Wszystko dokłądnie wymieszaj
  • Rozłóż masę w foremki do muffinek
  • posyp pokruszonymi orzechami lub migdałami
  • Wstaw do pieca na 180 stopni na 40 minut
Keyword bakalie, bez mięsa, ciasto dyniowe, dynia, mix smaków, owsianka, warzywa sezonowe