
Naleśniki nadziewane pieczarkami z sosem koperkowym

Kombinuję ostatnio i mieszam smakami 😜
Moja kuchnia to mój raj 🏝️
Kiedyś tak nie było 🙉
Zwykła kanapka i wieczne odchudzanie…
Trzeba to zrozumieć, że jemy by żyć, a nie żyjemy by jeść ‼️
Ale można żyć i fajnie, zdrowo jeść 😜
Dziś propozycja naleśników nadziewanych pieczarkami i polanych sosem czosnkowym. Jak dla mnie mix wyśmienity 😈
A Ty lubisz naleśniki na słodko, czy wytrawnie?
Przepis na nalesniki z pieczarkami i sosem koperkowym
Ingredients
Naleśniki
- 150 g mąki (u mnie pomieszana orkiszowa z gryczaną 2/1)
- 2 jajka
- 250 ml mleka
- szczypta soli
Farsz
- 100 g mozzarelli
- 200 g pieczarek
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
Sos
- 100 g jogurtu naturalnego
- 1 ząbek czosnku
- sól i pieprz do smaku
- koperek
Instructions
- Skłądniki na ciasto blenduj na gładko, odstaw na 10 minut
- Cebule i czosnek drobno pokrój i smaż na oliwie na złoto ciągle mieszając
- Dodaj umyte i pokrojone w plasterki pieczarki
- Dodaj sól i pieprz i smaż na złoty kolor
- Na patelni do naleśników na niewielkiej ilości tłuszczu smaż cienkie naleśniki
- Dodaj startą lub pokrojoną w kosteczkę mozzarellę i podrzewaj aż się rozpuści
- Na każdy nalesnik nałóż farsz i zamykaj w koperty
- Do jogurtu dodaj posiekany koperek i wyciśniety czosnek, dopraw do smaku
- Podawaj osobno do naleśników
Przepisy sa zdrowe ,pyszne i szybkie…sa łatwe do zrobienia..po prost Mega..🤩🤩polecam !!!duzo juz korzystalam z przepisow…Dziekuje ♥️
Dziękuję bardzo i ciesze się że smakuje 😎
Napewno zrobię niebawem kocham takie jedzonko ❤️🥳
To takie nasze małe zdrowe grzeszki 🙂 Oj będzie Ci smakowało 🙂