Go Back
Print
Smaller
Normal
Larger
Przepis na nalesniki z pieczarkami i sosem koperkowym
5
from 1 vote
Print Recipe
Prep Time
15
minutes
mins
Cook Time
15
minutes
mins
Total Time
30
minutes
mins
Posiłek
Dania główne, Kolacje, Lunchboxy, Lunche
Smaki
Słone
Servings
2
Calories
655
kcal
Ingredients
Naleśniki
150
g
mąki (u mnie pomieszana orkiszowa z gryczaną 2/1)
2
jajka
250
ml
mleka
szczypta soli
Farsz
100
g
mozzarelli
200
g
pieczarek
1
cebula
3
ząbki
czosnku
2
łyżki
oliwy
Sos
100
g
jogurtu naturalnego
1
ząbek
czosnku
sól i pieprz do smaku
koperek
Instructions
Skłądniki na ciasto blenduj na gładko, odstaw na 10 minut
Cebule i czosnek drobno pokrój i smaż na oliwie na złoto ciągle mieszając
Dodaj umyte i pokrojone w plasterki pieczarki
Dodaj sól i pieprz i smaż na złoty kolor
Na patelni do naleśników na niewielkiej ilości tłuszczu smaż cienkie naleśniki
Dodaj startą lub pokrojoną w kosteczkę mozzarellę i podrzewaj aż się rozpuści
Na każdy nalesnik nałóż farsz i zamykaj w koperty
Do jogurtu dodaj posiekany koperek i wyciśniety czosnek, dopraw do smaku
Podawaj osobno do naleśników
Keyword
bez mięsa, raj dla podniebienia, wytrawnie, zdrowo nie nudno