
Brownie z ciecierzycy

Wcale nie trzeba jeść samego kurczaka z ryżem, prowadzić diety cud czy głodzić się by być szczupłym i czuć się doskonale. Każdego dnia to pokazuję i udowadniam, że można jeść rzeczy nie tylko smaczne, na słodko, ale także zdrowe i takie które robi się mega szybko 👌 Jestem chyba tego dobrym przykładem, że wystarczy jeść mądrze, a można sobie na wiele pozwolić, cieszyć się dobrym zdrowiem i samopoczuciem, a do tego fajnie wyglądać 😁
Dziś kolejna propozycja na słodko, u nas najczęściej są to drugie śniadania i jak widzicie nie odmawiamy sobie absolutnie 🤣 Ale pasuje także do kawki, lub można zabrać ze sobą do lunchboxa 🥧
A co najważniejsze 10 minut roboty‼️
O właściwościach ciecierzycy mówiłam przy okazcji jej pieczenia w piekarniku, więc zapraszam tam do lektury 🙂
A teraz do dzieła!
Przepis na brownie z ciecierzycy
Equipment
- piekarnik
Ingredients
Ciasto
- 400 g odsączonej ciecierzycy ze słoika (może byc gotowana, ale wg mnie wychodzi bardziej sucha)
- 2 jaja L
- 150 g jogurtu naturalnego
- 30 g masła orzechowego
- 20 g kakao
- 2 łyżki miodu
- 1 duży dojrzały banan
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- maliny do ozdoby
- migdały do ozdoby
Polewa
- 6 kostek gorzkiej czekolady
- kilka łyżek dowolnego mleka
Instructions
- Ciecierzyce, jajka, masło i jogurt blenduj
- Dodaj resztę składników i jeszcze raz blenduj
- Foremkę 24cm wyłóż papierem do pieczenia
- Wylej masę
- Wstaw do nagrzanego piekarnika 180 stopni i piecz 40-45 min
- W garneczku rozpuść czekoladę dolewając stopniowo mleka aż konsystencja będzie lejąca. Cały zcas mieszaj czekoladę
- Polej ciasto
- Ozdabiaj malinami i pokruszonymi migdałami
- Smacznego!
Najnowsze komentarze