Go Back
Print
Equipment
Smaller
Normal
Larger
Przepis na brownie z ciecierzycy
Print Recipe
Prep Time
10
minutes
mins
Cook Time
45
minutes
mins
Total Time
55
minutes
mins
Posiłek
ciasta, Desery, Lunchboxy, Przekąski, Śniadania
Smaki
Słodkie
Servings
8
Calories
190
kcal
Equipment
piekarnik
Ingredients
Ciasto
400
g
odsączonej ciecierzycy ze słoika (może byc gotowana, ale wg mnie wychodzi bardziej sucha)
2
jaja L
150
g
jogurtu naturalnego
30
g
masła orzechowego
20
g
kakao
2
łyżki
miodu
1
duży dojrzały banan
1
łyżeczka
proszku do pieczenia
maliny do ozdoby
migdały do ozdoby
Polewa
6
kostek
gorzkiej czekolady
kilka łyżek dowolnego mleka
Instructions
Ciecierzyce, jajka, masło i jogurt blenduj
Dodaj resztę składników i jeszcze raz blenduj
Foremkę 24cm wyłóż papierem do pieczenia
Wylej masę
Wstaw do nagrzanego piekarnika 180 stopni i piecz 40-45 min
W garneczku rozpuść czekoladę dolewając stopniowo mleka aż konsystencja będzie lejąca. Cały zcas mieszaj czekoladę
Polej ciasto
Ozdabiaj malinami i pokruszonymi migdałami
Smacznego!
Keyword
bez mięsa, brownie z ciecierzycy, szybkie