Go Back

Przepis na brownie z ciecierzycy

Prep Time 10 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 55 minutes
Posiłek ciasta, Desery, Lunchboxy, Przekąski, Śniadania
Smaki Słodkie
Servings 8
Calories 190 kcal

Equipment

  • piekarnik

Ingredients
  

Ciasto

  • 400 g odsączonej ciecierzycy ze słoika (może byc gotowana, ale wg mnie wychodzi bardziej sucha)
  • 2 jaja L
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 30 g masła orzechowego
  • 20 g kakao
  • 2 łyżki miodu
  • 1 duży dojrzały banan
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • maliny do ozdoby
  • migdały do ozdoby

Polewa

  • 6 kostek gorzkiej czekolady
  • kilka łyżek dowolnego mleka

Instructions
 

  • Ciecierzyce, jajka, masło i jogurt blenduj
  • Dodaj resztę składników i jeszcze raz blenduj
  • Foremkę 24cm wyłóż papierem do pieczenia
  • Wylej masę
  • Wstaw do nagrzanego piekarnika 180 stopni i piecz 40-45 min
  • W garneczku rozpuść czekoladę dolewając stopniowo mleka aż konsystencja będzie lejąca. Cały zcas mieszaj czekoladę
  • Polej ciasto
  • Ozdabiaj malinami i pokruszonymi migdałami
  • Smacznego!
Keyword bez mięsa, brownie z ciecierzycy, szybkie