
Kinder country

Zobaczyłam TO ciacho u mojeJ Marzenki i przepadłam!
Musiałam go mieć!
Gdy się zabrałam, okazało się, że nie mam wszystkich składników. Dlatego moja wersja lekko zmodyfikowana, ale podaje taką jak ja zrobiłam.
I stała się najgorsza rzecz!
Nie zrobiłam na noc, tylko rano i…
Nie wyczekałam godzinki by się ścieło… Jęzor wyciągnął się do pasa i nie było opcji tylko spróbować.
Oszalałam ja, oszalejesz i Ty!
To co do dzieła!
I oczywiście czekam na komentarz jak zrobisz, czy smakowało 🙂
Przepis na kinder country
Equipment
- lodówka
Ingredients
Spód
- 100 g daktyli
- 50 g żurawiny
- 80 g płatków owsianych
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1 łyżka małsa orzechowego
- 1 łyżka kakao
Masa
- 1 budyń śmietankowy
- 250 ml mleka
- 250 ml mascarpone
- 50 g erytrytolu
- 40 g ekspandowanego orkiszu
Polewa
- 30g puddingu waniliowego (u mnie sfd)
- 20 g ekspandowanego orkiszu do ozdoby
Instructions
- Zurawinę i daktyle zalej wrzątkiem, odstaw na 10 minut
- W międzyczasie ugotuj na mleku budyń i odstaw do wystygnięcia
- Po 10 minutach odlej wodę z suszonych owoców, dodaj płatki, olej, masło i kakao i wszystko zmiksuj
- Wyłóż foremkę (u mnie 20cm) papierem do pieczenia i wrzuć na spód ciasto z suszonych owoców
- Mascarpone zblenduj z erytrytolem
- Dodaj wystudozny buduń i jeszcze raz zblenduj
- Na koniec łyżka wymieszaj razem z orkiszem
- Wszystko wyłóż na gotowy już spód
- Przygotuj pudding waniliowy i wystudz
- Zamiast puddingu możesz rozpuścić pół gorzkiej czekolady w kilku łyżkach mleka
- Nakladaj na masę maskarpone
- Wierzch posyp reszta orkiszu
- Włóż do lodówki na minimum godzinę
Najnowsze komentarze