Go Back

Przepis na kinder country

Prep Time 30 minutes
w lodówce 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Posiłek ciasta, Desery, Drugie śniadanie, Lunchboxy, Przekąski
Smaki Słodkie
Servings 8
Calories 330 kcal

Equipment

  • lodówka

Ingredients
  

Spód

  • 100 g daktyli
  • 50 g żurawiny
  • 80 g płatków owsianych
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1 łyżka małsa orzechowego
  • 1 łyżka kakao

Masa

  • 1 budyń śmietankowy
  • 250 ml mleka
  • 250 ml mascarpone
  • 50 g erytrytolu
  • 40 g ekspandowanego orkiszu

Polewa

  • 30g puddingu waniliowego (u mnie sfd)
  • 20 g ekspandowanego orkiszu do ozdoby

Instructions
 

  • Zurawinę i daktyle zalej wrzątkiem, odstaw na 10 minut
  • W międzyczasie ugotuj na mleku budyń i odstaw do wystygnięcia
  • Po 10 minutach odlej wodę z suszonych owoców, dodaj płatki, olej, masło i kakao i wszystko zmiksuj
  • Wyłóż foremkę (u mnie 20cm) papierem do pieczenia i wrzuć na spód ciasto z suszonych owoców
  • Mascarpone zblenduj z erytrytolem
  • Dodaj wystudozny buduń i jeszcze raz zblenduj
  • Na koniec łyżka wymieszaj razem z orkiszem
  • Wszystko wyłóż na gotowy już spód
  • Przygotuj pudding waniliowy i wystudz
  • Zamiast puddingu możesz rozpuścić pół gorzkiej czekolady w kilku łyżkach mleka
  • Nakladaj na masę maskarpone
  • Wierzch posyp reszta orkiszu
  • Włóż do lodówki na minimum godzinę

Video

Keyword bez mięsa, budyniowe love, mascarpone rządzi, na słodko