Go Back

Przepis na brownie z batata

Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Posiłek ciasta, Desery, Drugie śniadanie, Lunchboxy, Przekąski
Smaki Słodkie
Servings 8
Calories 287 kcal

Equipment

  • piekarnik

Ingredients
  

ciasto

  • 500 g batatów
  • 120 g daktyli
  • 3 jajka
  • 60 g kakao
  • 60 g maki ryżowej
  • 60 g odżywki białkowej (u mnie czeko)
  • 1 duży banan

polewa

  • 8 kostek czekolady
  • kilka łyżek mleka
  • orzechy laskowe

Instructions
 

  • Bataty obier pokroj w kawałki i ugotuj w wodzie do miękkości
  • Daktyle zamocz we wrzątku i odstaw na 5 minut
  • Nastepnie odsącz daktyle z wody
  • Ugotowane ziemniaki odlej - przestudzić
  • Wszystkie skąłdniki wrzuć do miski
  • Zblenduj na gładka masę
  • Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
  • Piecz około 30 min
  • Czekoladę rozpuść na małym ogniu w kilku łyżkach mleka, cały czas mieszając
  • Polej ciasto zaraz po wyjęciu z pieca
  • posyp orzechami
Keyword bataty, bez mięsa