Podgrzej delikatnie mleko w rondelku
Jajka dokladnie robełtaj
Na dno miski pokrusz drożdże
Następnie daj cukier, roztrzepane jajka, olej, letnie mleko, przesianą mąkę i sól
Należy zachować taką samą kolejność składników, jak w przepisie
Produkty dajemy warstwowo, równomiernie na całej powierzchni miski
Miskę przykryj lnianą ściereczką, zostaw w ciepłym miejscu i na dwie- trzy godziny
Po tym czasie krótko mieszaj zawartość miski
Tortownicę o wymiarach minimum 24 cm wyłóż papierem do pieczenia
Wyłóż równomiernie ciasto na całej blasze
Na wierzch wyłóż owoce
Można zrobić kruszonkę z masła, erytrytolu i mąki i posypać wierzch ciasta
Pocz około 30-35 minut na 180 stopni
Ciepłe wyjmij z tortownicy i wystudż na kratce całkowicie zanim pokroisz
Smacznego :)