Go Back

Przepis na ciasto drożdżowe bez mieszania

Prep Time 5 minutes
Cook Time 35 minutes
czas wyrastania 2 hours
Total Time 2 hours 40 minutes
Posiłek ciasta, Drugie śniadanie, Lunchboxy, Śniadania
Smaki Słodkie
Servings 12
Calories 370 kcal

Equipment

  • piekarnik

Ingredients
  

  • 100 g drożdży
  • 1 szklanka erytrytolu
  • 4 jajka
  • 3/4 sklanki mleka
  • 3/4 szklanki oleju
  • 4 szklanki mąki owsianej
  • szczypta soli
  • owoce

Instructions
 

  • Podgrzej delikatnie mleko w rondelku
  • Jajka dokladnie robełtaj
  • Na dno miski pokrusz drożdże
  • Następnie daj cukier, roztrzepane jajka, olej, letnie mleko, przesianą mąkę i sól
  • Należy zachować taką samą kolejność składników, jak w przepisie
  • Produkty dajemy warstwowo, równomiernie na całej powierzchni miski
  • Miskę przykryj lnianą ściereczką, zostaw w ciepłym miejscu i na dwie- trzy godziny
  • Po tym czasie krótko mieszaj zawartość miski
  • Tortownicę o wymiarach minimum 24 cm wyłóż papierem do pieczenia
  • Wyłóż równomiernie ciasto na całej blasze
  • Na wierzch wyłóż owoce
  • Można zrobić kruszonkę z masła, erytrytolu i mąki i posypać wierzch ciasta
  • Pocz około 30-35 minut na 180 stopni
  • Ciepłe wyjmij z tortownicy i wystudż na kratce całkowicie zanim pokroisz
  • Smacznego :)
Keyword bez mięsa, ciasto drożdżowe