Go Back

Przepis na ciasto kruche z masła orzechowego ze śliwkami

5 from 1 vote
Prep Time 20 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes
Posiłek ciasta, Drugie śniadanie, Lunchboxy, Przekąski
Smaki Słodkie
Servings 8
Calories 345 kcal

Equipment

  • piekarnik

Ingredients
  

Spód

  • 150 g masła orzechowego
  • 200 g maki owsianej
  • 3 żółtka L
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska)
  • 4 łyżki erytrytolu

Nadzienie

  • 20 śliwek
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 2 łyżeczki mai ziemniaczanej
  • 1/2 szklanki wody

Kruszonka

  • 4 łyżki masła orzechowego
  • 4 łyżki erytrytolu
  • 4 łyżki maki ryżowej

Instructions
 

  • Wszystkie skłądniki na spód ciasta: masło orzechowe, żółtka, erytrytol, make i proszek fo pieczenia razem wymieszaj. Będzie gęste!
  • Można lepić bezpośredniow foremce wyłożonej papierem do pieczenia (foremka ok 24cm)
  • Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut
  • Śliwki pokroić do garneczka
  • Dolej wodę i gotuj na małyym ogniu około 3-5 minut az woda wyparuje
  • Dodaj przyprawę, cynamon i mąkę i energicznie wymieszaj
  • Przełóż owoce na upieczony spód
  • Że skłądników na kruszonkę zagnieć ciasto i rwij na wyłożone śliwki
  • Włóż do pieca na koljne 15 mint w 180 stopni
Keyword bez mięsa, deser, lunchbox, masło orzechowe