Go Back
Print
Equipment
Smaller
Normal
Larger
Przepis na ciasto kruche z masła orzechowego ze śliwkami
5
from 1 vote
Print Recipe
Prep Time
20
minutes
mins
Cook Time
45
minutes
mins
Total Time
1
hour
hr
5
minutes
mins
Posiłek
ciasta, Drugie śniadanie, Lunchboxy, Przekąski
Smaki
Słodkie
Servings
8
Calories
345
kcal
Equipment
piekarnik
Ingredients
Spód
150
g
masła orzechowego
200
g
maki owsianej
3
żółtka L
1
łyżeczka
proszku do pieczenia (płaska)
4
łyżki
erytrytolu
Nadzienie
20
śliwek
1
łyżeczka
cynamonu
1/2
łyżeczki
przyprawy do piernika
2
łyżeczki
mai ziemniaczanej
1/2
szklanki
wody
Kruszonka
4
łyżki
masła orzechowego
4
łyżki
erytrytolu
4
łyżki
maki ryżowej
Instructions
Wszystkie skłądniki na spód ciasta: masło orzechowe, żółtka, erytrytol, make i proszek fo pieczenia razem wymieszaj. Będzie gęste!
Można lepić bezpośredniow foremce wyłożonej papierem do pieczenia (foremka ok 24cm)
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut
Śliwki pokroić do garneczka
Dolej wodę i gotuj na małyym ogniu około 3-5 minut az woda wyparuje
Dodaj przyprawę, cynamon i mąkę i energicznie wymieszaj
Przełóż owoce na upieczony spód
Że skłądników na kruszonkę zagnieć ciasto i rwij na wyłożone śliwki
Włóż do pieca na koljne 15 mint w 180 stopni
Keyword
bez mięsa, deser, lunchbox, masło orzechowe