Go Back

Przepis na domową granolę

Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes
Posiłek Desery, Dodatki, Drugie śniadanie, Lunchboxy, Przekąski, Śniadania
Smaki Słodkie
Servings 10
Calories 360 kcal

Equipment

  • kuchenka

Ingredients
  

  • 200 g płatków owsianych
  • 50 g orzechów włoskich
  • 50 g migdałów
  • 50 g ziaren słonecznika
  • 50 g ziaren dyni
  • 50 g siemienia lnianego w ziarnach
  • 50 g chia
  • 70 g miodu
  • 4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
  • opcjonalnie możesz dodac w zależności od swoich smaków: kakao, sezam, wiórki kokosowe, jabłko, żurawiną, rodzynki, z przypraw: imbir czy kardamon, cynamon, masło orzechowe czy ulubioną pastę

Instructions
 

  • Orzechy i migdały posiekaj nozem, ale nie bardzo drobno, fajnie by chrupały
  • Wszystkie składniki dobrze wymieszaj w misce
  • Przygotuj blachę do pieczenia, wyłóż papierem do pieczenia
  • Przygotowaną masę wyłóż na blachę
  • Dodładnie rozprowadź na całej powierzchni
  • Piekarnik nagrzej do temp 150 stopni
  • Piecz około 40 minut
  • Po wyjęciu zostaw do ostudzenia
  • Potem łam na kawałaki, albo pokrusz drobno
  • Przechowuj zamknięte w słoiku
  • Jeśli chcesz dodać suszone owoce to dodawaj po upieczeniu
  • Resztę wyżej podanych dodatków, wrzuć przed pieczeniem

Video