Go Back

Przepis na jabłka pod kruszonką owsianą z orzechami

Prep Time 10 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 55 minutes
Posiłek Dania główne, Desery, Lunchboxy, Śniadania
Smaki Słodkie
Servings 2
Calories 598 kcal

Equipment

  • piekarnik

Ingredients
  

  • 100 g płatków owsianych
  • 30 g miodu
  • 30 g oleju kokosowego
  • 30 g orzechów włoskich
  • 3 jabłka
  • łyżeczka cynamonu

Instructions
 

  • Jabłka obierz ze skórki i pokrój w kosteczkę
  • Wrzuć do foremki, przesyp cynamonem
  • W osobnej misce wymieszaj płatki, olej, pokruszone orzechy i miód
  • Całość wyrzuć na wierzch jabłek
  • Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni
  • Piecz 40-45 minut
  • Najlepiej smakuje na gorąco z lodami albo skyrem

Video

Keyword jabłecznik, kruszonka, owsianka