Go Back
Print
Equipment
Smaller
Normal
Larger
Przepis na jabłka pod kruszonką owsianą z orzechami
Print Recipe
Prep Time
10
minutes
mins
Cook Time
45
minutes
mins
Total Time
55
minutes
mins
Posiłek
Dania główne, Desery, Lunchboxy, Śniadania
Smaki
Słodkie
Servings
2
Calories
598
kcal
Equipment
piekarnik
Ingredients
100
g
płatków owsianych
30
g
miodu
30
g
oleju kokosowego
30
g
orzechów włoskich
3
jabłka
łyżeczka
cynamonu
Instructions
Jabłka obierz ze skórki i pokrój w kosteczkę
Wrzuć do foremki, przesyp cynamonem
W osobnej misce wymieszaj płatki, olej, pokruszone orzechy i miód
Całość wyrzuć na wierzch jabłek
Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni
Piecz 40-45 minut
Najlepiej smakuje na gorąco z lodami albo skyrem
Video
Keyword
jabłecznik, kruszonka, owsianka