Go Back

Przepis na lawas z gruszką, serem pleśniowym i orzechami włoskimi

Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 20 minutes
Posiłek Dania główne, Drugie śniadanie, Lunchboxy, Przekąski
Smaki Słone
Servings 1
Calories 557 kcal

Ingredients
  

  • 1 lawasz
  • 1 mała gruszka
  • 40 g sera pleśniowego
  • garść orzechów włoskich

Instructions
 

  • Nagrzej piec na 200 stopni
  • Na wyłożoną papierem blachę rozłóż jeden lawasz
  • Gruszkę umyj i pokrój wzdłuż na bardzo cienkie plasterki
  • Ułóż jeden koło drugiego na lawasz
  • Ser pleśniowy pokrój na małe kawałeczki
  • Posyp placek
  • Na wierzch wyłóż orzechy włoskie
  • Piecz w piecu 15-20 min
  • Smacznego :)

Video

Keyword bez mięsa, lawasz