Go Back
Print
Equipment
Smaller
Normal
Larger
Przepis na muffinki gruszkowe z imbirem i cynamonem
Print Recipe
Prep Time
15
minutes
mins
Cook Time
30
minutes
mins
Total Time
45
minutes
mins
Posiłek
ciasta, Drugie śniadanie, Lunchboxy, Śniadania
Smaki
Słodkie
Servings
15
Calories
154
kcal
Equipment
piekarnik
Ingredients
Składniki suche
1/2
szklanki
otrębów
3/4
szklanki
mąki owsianej
szczypta soli
1/2
łyżeczki
sody
garść
posiekanych orzechów włoskich
2
łyżki
ziaren słonecznika
1/2
tabliczki
gorzkiej czekolady
garść
żurawiny
Składniki mokre
2
białka jaja
2
łyżki
oliwy z oliwek
4
łyżki
jogurtu naturalnego
3
łyżki
miodu
1
łyżka
octu jabłkowego (możn pominąć)
Gruszki i reszta
2
gruszki
1
łyżeczka
startego imbiru
1/2
łyżeczki
cynamonu
1
łyżeczka
miodu
1/4
szklanki
gorącej wody
Instructions
Wszystkie suche składniki wymieszaj w misce, bakalie i orzechy dodaj na końcu
Mokre składniki wymieszaj blenderem w osobnej misce
Gruszki pokroić w drobna kosteczkę
Dodac do gruszek imbir, miód, wodę i cynamon - wymieszać
Składniki z gruszką i skłądniki mokre dodać do szkłądników suchych i wymieszać łyżką
Nakładaj do muffinek porcję ciasta
Na wierzch mozesz poukładać większe kawałki gruszki lub jabłka, posypac cynamonem to już wg uznania
Piecz w piecu nagrzanym do 180 stopni około 25-30 minut
Keyword
do kawki, drugie śniadanie, gruszki, imbirowa uczta, muffinki