Go Back

Przepis na naleśniki budyniowe nadziewane masłem orzechowym i bananem polane gorzką czekoladą

Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
zawijanie naleśników 10 minutes
Total Time 30 minutes
Posiłek Desery, Kolacje, Lunchboxy, Lunche, Śniadania
Smaki Słodkie
Servings 4
Calories 476 kcal

Equipment

  • patelnia

Ingredients
  

Naleśniki

  • 2 jaja
  • 2 szt budyniu waniliowego 40g
  • 160 g wody
  • 3 łyżki erytrytolu
  • 2 łyżki kakao
  • 250 g twarogu chudego
  • 1 łyżka oleju kokosowego

Nadzienie

  • 4 szt bananów
  • 8 łyżeczek masła orzechowego

Polewa

  • 6 kostek czekolady gorzkiej 90%
  • 3 szt orzechów włoskich
  • 4 łyżki mleka może być roślinne

Instructions
 

  • Jaja, budyń, wodę, erytrytol, kakao i twaróg wrzuć do miski
  • Wszystkie składniki dobrze wymieszaj blenderem
  • Ostaw na 10 minutek
  • W międzyczasie przygotuj banany
  • Obierz i pokrój je na połówki
  • Orzechy nożem posiekaj
  • Patelnie rozgrzej
  • Pędzlekiem nakladaj odrobinę oleju kokosowego dobrze rozprowadzając po całej patelni
  • Wlewaj ciasto i jednocześnie rozprowadzaj po całej patelni
  • Ciasto ma byc cieniusieńkie
  • Gdy sie zetnie bardzo delikatnie przewróć na drugą stronę (jak ja to robię pokazuję na filmiku)
  • Po usmażeniu układaj naleśniki jedne na drugim, aż do całkowitego wysmażenia (nadaje to miękkość)
  • Gdy juz mamy wszystkie gotowe na połówce każdego z nich posmaruj łyżeczkę masła orzechowego
  • Ułóż połówke banana i złóż na pół
  • Zwiń w rulon
  • Układaj na talerzu
  • Rozpuść czekoladę w garneczku dodając mleko, mieszaj cały czas, aż do użyskania gładkiej, lanej konsystencji
  • Polej każdego naleśnika
  • Podawaj z pokruszonymi orzechami

Video

Keyword banan, bez mięsa, budyń, czekoalda, czekolada, nalesniki, szybkie, turbo żarcie