To dużego garnka wlej 2,5 l wody (to ma być pół garnka)
Ziemniaki obierz i pokrój w kosteczkę
Wrzuć do osolonej wody i gotuj
Warzywa obierz i zetrzyj na grubej tarce
Czosnek posiekaj drobno
Cebule pokroj w drobną kosteczkę
Paprykę pokrój w grubszą kostkę
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju
Smaż czosnek, cebulę i warzywa
Dodaj do ziemniaków
Na tej samej patelni przesmąz paprykę
Dodaj do zupy
Wszystko gotuj do miękkości
Mięso mielone wymieszaj z solą i pieprzem, przyprawą do mięsa mielonego i jajkiem
Fasolę dodaj do zupy
Rób jak najdrobniejsze kotleciki i wrzucaj delikatnie do zupy
Poczekaj chwilę by się w niej "zagrzały" (zmienią barwę)
Dodaj zioła, czosnek niedzwidzi, chilii i paprykę do własnego smaku
Na koniec mozesz dodać 2 łyżki koncentratu
Gotuj na wolnym ogniu około 10 minut, wyłącz i zotaw niech si8ę przegryzie
Najlepiej ugotuj rano