Mięso umyj, pokrój wzdłuż na porcje
Wrzuć do miski, dodaj, sól, pieprz, kurkumę, czosnek niedźwiedzi, paprykę słodką
Wszystko wymieszaj
Smaż na odrobinie oleju na mocno rozgrzanej patelni, krótko z obu stron na złoty kolor
Odstaw na bok
Szparagi umyj i odetnij twarde końce
Skrop sokiem z cytryny, dodaj wędzonej papryki, ostrej papryki, oliwy, sól, pieprz i dokładnie wymieszaj
Piecz al dente w piecu w temperaturze 180 stopni około 15-20 minut
Cebulę, czosnek i pieczarki pokrój w kosteczkę
Na tej samej patelni wlj łyżkę oleju i smaż wszystko
Dodaj pokrojone w kostkę pomidory suszone i wlej łyżkę oliwy z pomidorków
Na koniec dodaj szpinak i mieszając krótko smaż
Na wyłożonej papierem blasze rozłóż usmażonego kurczaka
Nakładaj na wierzch porje farszu
Mozzarelle pokrój w drobne paski
Ukłądaj na każdej porcji
Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni