Cukinie umyj i zetrzyj bez obierania na tarce o dużych oczkach
Odłóż na kilka minut by puściłą sok, a następnie odciśnij wodę
W międzyczasie pokrój drobno cebulę i posiekaj czosnek
Przesmaż na patelni na odrobinie oleju
Pomidorky duże pokrój, a koktajlowe przekrój na pół
Pietruszkę posiekaj
Do odciśniętej cukinii dodaj mąkę, cebulę i czosnek, pietruszkę, przyprawy i dobrze wymieszaj
W szklance rozbełtaj jajka wraz z sola i pieprzem
Rozgrzej patelnię i wrzuć połowe masy, dobrze rozłóż całość na patelni
Wylej na całość jajka
Przykruj pokrywką smaż na średnim ogniu aż się zetnie
Przerzuć pizze i wyłóż szpinak, pomidorki i ser
Przykryj pokrywką i smaż do rozpuszczenia sera
Podawaj z osrtym kethupem
Smacznego!