Go Back

Przepis na pizze z czosnkiem dziedźwiedzim

Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Posiłek Dania główne, Kolacje, Lunchboxy, Lunche
Smaki Słone
Servings 8
Calories 290 kcal

Equipment

  • piekarnik

Ingredients
  

  • 1 opakowanie ciasta do pizzy typu włoskiego (możesz zrobić sama)
  • 10 dkg salami
  • 1 opakowanie serka mozzarella
  • 1 pierś inyka lub kurczaka
  • sól, pieprz
  • szczypta kurkumy
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 mała cebulka
  • 20 dkg pieczarek
  • 4 łyżki pomidorowej passaty
  • 1 łyżka oregano
  • szczypta chili
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • zielone do ozdoby
  • kethup
  • olej do smażenia

Instructions
 

  • Pierś kurczaka lub indyka usmaż krótko z obu stron z solą, pieprzem i kurkumą
  • Cosnek i cebulkę drobno pokrój i podsmaż
  • Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki, sól, pieprz i przesmaż na złoty kolor
  • Mozarelle pokrój w kostkę
  • Wyjmij z lodówki ciasto do pizzy i rozłóż na blesze
  • posmaruj passatą, posyp oregano i chilii
  • Układaj po kolei mięso, warzywa, przekrojone pomidorki koktajlowe, mozzarelle i salami
  • Możesz dodac składniki wg własnego upodobania
  • Piecz w piecu 20 minut 220 stopni
  • udekoruj zielenią
  • Podawaj z kethupem
Keyword czosnek niedźwiedzi, czyszczenie lodówki, mozzarella, pizza, salami