Go Back

Przepis na risalamande

Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Posiłek Desery, Lunchboxy, Lunche, Śniadania
Smaki Słodkie
Servings 1
Calories 377 kcal

Ingredients
  

  • 50 g ryży jasminowego
  • 3 łyżki skyru naturalnego lub waniliowego
  • 1 łyżczka odzywki migdałowej lub waniliowej
  • 3 łyżki dżemy wiśniowego
  • 1/2 torebki kiślu wiśniowego

Instructions
 

  • Ryż ugotuj wg instrukcji. Możesz dla podniesienia smaku użyć do gotowania zamiast wody mleka migdałowego
  • Wystudź ryż i dodaj do niego skyr
  • Kisiel zrób w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu
  • Dodaj do niego wiśniowy dżem
  • Polej ryz i podawaj
Keyword deser, polewa wiśniowa, pudding, risalamande, ryż na słodko