Go Back
Print
Smaller
Normal
Larger
Przepis na risalamande
Print Recipe
Prep Time
10
minutes
mins
Cook Time
15
minutes
mins
Total Time
25
minutes
mins
Posiłek
Desery, Lunchboxy, Lunche, Śniadania
Smaki
Słodkie
Servings
1
Calories
377
kcal
Ingredients
50
g
ryży jasminowego
3
łyżki
skyru naturalnego lub waniliowego
1
łyżczka
odzywki migdałowej lub waniliowej
3
łyżki
dżemy wiśniowego
1/2
torebki
kiślu wiśniowego
Instructions
Ryż ugotuj wg instrukcji. Możesz dla podniesienia smaku użyć do gotowania zamiast wody mleka migdałowego
Wystudź ryż i dodaj do niego skyr
Kisiel zrób w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu
Dodaj do niego wiśniowy dżem
Polej ryz i podawaj
Keyword
deser, polewa wiśniowa, pudding, risalamande, ryż na słodko