Go Back
Print
Smaller
Normal
Larger
Przepis na sałatkę ze szpinaku, mango i pomarańczy
Print Recipe
Prep Time
15
minutes
mins
Total Time
15
minutes
mins
Posiłek
Dania główne, Drugie śniadanie, Kolacje, Lunchboxy, Przystawki
Smaki
Słone
Servings
2
Ingredients
2
garści
szpinaku
2
garści
rukoli
1
pomarańcza
pół
dużego mango
150
g
fety
2
łyżki
owoców granatu
1
nieduże avocado
10
pomidorków koktajlowych
2
łyżeczki
ziaren słonecznika
Sos
pół
cytryny
4
łyżki
oliwy
2
łyżeczki
miodu
sól, pieprz, bazylię lub inne przyprawy które lubisz do sałątek
Instructions
Na dwóch osobnych talerzach ułóż zielone: szpinak i rukolę
Obierz avocado
Obierz i pokrój na kawałki avocado
Obierz i pokrój na plasterki pomarańczę
Fetę pokrój w kosteczkę
Słoneczki usmaż na suchej patelni
Pomidorki koktajlowe przekrój na pół
Avocado wyjmij ze skórki i pokrój na plasterki
Układaj kolejno wszytskie warzywa i owoce
Na wierz posyp ziarnem słonecznik
Wymieszaj w garuszku oliwę, sok z cytryny i miód z dodatkiem przypraw które lubisz
Polej sałatkę
Keyword
bez pieczenia, mango, sałatka, sałątka warzywno-owocowa, warzywa i owoce, zielono na talerzu