Go Back
Print
Equipment
Smaller
Normal
Larger
Przepis na sernik dyniowy z wiśniami i kawałkami czekolady
Print Recipe
Prep Time
10
minutes
mins
Cook Time
45
minutes
mins
1
hour
hr
30
minutes
mins
Total Time
2
hours
hrs
25
minutes
mins
Posiłek
ciasta, Desery, Lunchboxy
Smaki
Słodkie
Servings
8
Calories
106
kcal
Equipment
kuchenka, blender
Ingredients
500
gram
sera białego chudego
5
łyżek
erytrytolu
5
jajek
2
łyżki
mąki kokosowej
350
g
puree z dyni
1
bydyń śmietankowy lub waniliowy
1
pomarańcza
2
garście
wiśni
3
kostki
czekolady (opcjonalnie)
Instructions
Białka oddziel od żółtek
Do zółtek dodaj puree z dyni, mąkę, erytrytol, budyń (proszek) i biały ser
Wszystko dokłądnie zblenduj, ale nie za długo tyle ile potrzeba by wymieszać składniki
Białka ubij na sztywno, pamiętaj by piana nie była za sztywna (krótko tyle ile trzeba by odwrócić naczynie)
Dodaj lekko i krótko mieszająć do masy z żółtek
tortownicę (u mnie 18cm) wyłóż papierem
wlej ciasto
na wierzch ułóż mrożone wiśnie i kawałeczki czekolady
Piecz w piecu 45-50 minut
Zostaw koniecznie do ostygnięcia w piecu!
Video
Keyword
lekki jak puszek, niepowtarzalny smak, sernik dyniowy