Go Back

Przepis na soczystego, domowego burgera wołowego

Prep Time 15 minutes
Cook Time 6 minutes
Układanie 5 minutes
Total Time 26 minutes
Posiłek Dania główne, Drugie śniadanie, Kolacje, Lunchboxy
Smaki Słone
Servings 3
Calories 620 kcal

Equipment

  • patelnia

Ingredients
  

  • 700 g mięsa wołowego (u mnie Mięsna Paczka)
  • 3 duże bułki
  • 2 soczyste pomidory
  • ooliwa do smażenia burgera
  • kawałek masła
  • 3 ogórki kiszone
  • sałata lodowa
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki ostrej musztardy
  • 1 czerwona cebulka
  • 1/2 łyżki słodzidła
  • 1 łyżka octu jabłkowego

Instructions
 

  • Najpierw zajmiju się cebulką
  • Pokrój ją w piórka, zalej łyżka octu jabłkowego, dodać słodzidło, wymieszaj i odstaw. Zrobi się niesamowicie chrupiąca i pyszna.
  • Zanim zabierzesz się za mięso pokroj i przygotuj sobie warzywa.
  • Pomidory i ogórki w plasterki, sałatę umyj i osusz.
  • Bułki przekrój na pół, posmaruj odrobiną masła i przypiecz w piecu 180 st około 4-5 min.
  • Do mięsa dodaj sól i pieprz do smaku. Jeśli masz mięso z dobrej hodowli, bez GMO tak naprawdę nie potrzebujesz żadnych przypraw. Ono samo w sobie jest już pyszne.
  • Delikatnie wymieszaj, nie ugniataj za długo.
  • Formuj 3 kule i ropłaszcz palcami na kawałku papieru do pieczenia.
  • Na odrobinie oleju smaż mięso z obu stron amx po 3-4 min.
  • Gdy przewrócisz na drugą stronę dodaj bułkę wyjętą z pieca.
  • Układaj po kolei: musztardę, sałatę, mięso, majonez, pomidor, ogórek, cebulkę i bułke
  • Pisząc juz mi ślina znów leci... To było obłędne...
  • Smacznego :)
  • A jeśli smakowało, koniecznie napisz komentarz, będzie mi bardzo miło :)

Video

Keyword mięsna paczka, wołowina, z mięsem