Go Back

Przepis na tapiokę czekoladową z mango

Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
1 hour
Total Time 1 hour 40 minutes
Posiłek Desery, Kolacje, Lunchboxy, Lunche, Śniadania
Smaki Słodkie
Servings 1
Calories 419 kcal

Ingredients
  

  • 1/ szklanki tapioki
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka mleka (może być roślinne)
  • 3 łyżki erytrytolu
  • 1 łyżeczka kakao
  • 3 kostki gorzkiej czekolady
  • 1/2 mango
  • 1/2 kaki

Instructions
 

  • do garnka wsyp tapiokę, wlej melko i wodę
  • Dodaj słodzidło, czekolade i kakao
  • Podgrzewaj na średnim ogniu do zagotowania często mieszając
  • Kiedy całość zacznie się gotować, zmniejsz ogień na minimalny i podgrzewaj przez ok. 25-30 minut.
  • Mieszaj co kilka minut, żeby kulki tapioki nie przykleiły się do dna garnka
  • Po tym czasie wyłącz ogień i zostaw garnek na kuchni
  • Tapioka po ok. 1 godzinie wchłonie resztę mleka, a kulki zrobią się zupełnie przezroczyste.
  • Z mango i kaki zrobiłam mus
  • Do szklanki nałóż porcję puddingu
  • Na niego wlej mus
  • Na wierzch włóż łyżkę puddingu
  • Połóż kawałki mango i migdał
Keyword deser, kaki, mango, tapioka