Go Back
Print
Equipment
Smaller
Normal
Larger
Przepis na zupę krem z brokuła i szpinaku
Print Recipe
Prep Time
10
minutes
mins
Cook Time
20
minutes
mins
blendowanie
3
minutes
mins
Total Time
33
minutes
mins
Posiłek
Dania główne, Kolacje, Zupy
Smaki
Słone
Servings
4
Calories
170
kcal
Equipment
garnek, blender
Ingredients
1
brokuł
1/2
cukinii
2
garści
szpinaku
1/2
selera małego
4
ziemniaki
1
cebula
3
ząbki czosnki
1
mała pietruszka
10
cm
pora
sól do smaku
pieprz do smaku
3
łyżki
ziarna słonecznika
1
łyżka
parmezanu
Instructions
W dużym garnku wstaw wode około 1/3
Brokuł umyj, podziel na różyczki
Ziemniaki obierz pokrój na części
Cukinie umyj i pokrój w grube plastry
Cebulę obierz i przekrój na pół
Czosnek obierz ze skórki
Selera i pietruszkę obierz
Wszystkie warzywa wrzuć do granka
Dodaj sól
Gotuj do miękkości około 20 minut
Na suchej patelni upraż słonecznik
Po ugotowaniu warzywa zblenduj na gładko
Podawaj ze słonecznikiem i serem parmezan
Keyword
bez mięsa, jesienna porcja zdrowia, mix smaków, szybkie, turbo żarcie, warzywa sezonowe