Go Back

Przepis na zupę krem z brokuła i szpinaku

Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
blendowanie 3 minutes
Total Time 33 minutes
Posiłek Dania główne, Kolacje, Zupy
Smaki Słone
Servings 4
Calories 170 kcal

Equipment

  • garnek, blender

Ingredients
  

  • 1 brokuł
  • 1/2 cukinii
  • 2 garści szpinaku
  • 1/2 selera małego
  • 4 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnki
  • 1 mała pietruszka
  • 10 cm pora
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 3 łyżki ziarna słonecznika
  • 1 łyżka parmezanu

Instructions
 

  • W dużym garnku wstaw wode około 1/3
  • Brokuł umyj, podziel na różyczki
  • Ziemniaki obierz pokrój na części
  • Cukinie umyj i pokrój w grube plastry
  • Cebulę obierz i przekrój na pół
  • Czosnek obierz ze skórki
  • Selera i pietruszkę obierz
  • Wszystkie warzywa wrzuć do granka
  • Dodaj sól
  • Gotuj do miękkości około 20 minut
  • Na suchej patelni upraż słonecznik
  • Po ugotowaniu warzywa zblenduj na gładko
  • Podawaj ze słonecznikiem i serem parmezan
Keyword bez mięsa, jesienna porcja zdrowia, mix smaków, szybkie, turbo żarcie, warzywa sezonowe