Go Back
Print
Equipment
Smaller
Normal
Larger
Talarki pieczone z ziemniaka truflowego, topinambur i czerwonej marchewki z dodatkiem soliród
Print Recipe
Prep Time
10
minutes
mins
Cook Time
18
minutes
mins
Total Time
28
minutes
mins
Posiłek
Dania główne, Kolacje, Lunchboxy
Smaki
Słone
Servings
1
Equipment
piekarnik lub Airfryer
Ingredients
4
szt
małych ziemniaków truflowych
4
szt
topinambur
2
szt
marchewki żółtej
1
szt
kalafior romanecso
kilka gałązek soliród wg uznania
oliva
przyprawa do ziemniaków
Instructions
Wszystkie warzywa dobrze umyj
Obierz cienko ziemniaki truflowe i pokrój na talarki
Marchewkę obierz i także pokrój na talarki
Topinambur także trzeba obrać i pokroić w talarki
Warzywa posyp przyprawą do ziemniaków
Włóż do Airfryer lub ułóż na blasze do piekarnika
Skrop delikatnie oliwą
W Airfryer piecz 180st/10 min. Następnie przemieszaj i w temp 190st - 8 min
W piekarniku odpowiednio dłużej około 3-5 min
Kalafior umyj i gotuj w mocno osolonej wodzie ok 8 min (do miękkości)
Układaj talarki na talerzu, posypane soliród i dodaj kalafior
Smacznego!
Keyword
bez mięsa