Go Back

Talarki pieczone z ziemniaka truflowego, topinambur i czerwonej marchewki z dodatkiem soliród

Prep Time 10 minutes
Cook Time 18 minutes
Total Time 28 minutes
Posiłek Dania główne, Kolacje, Lunchboxy
Smaki Słone
Servings 1

Equipment

  • piekarnik lub Airfryer

Ingredients
  

  • 4 szt małych ziemniaków truflowych
  • 4 szt topinambur
  • 2 szt marchewki żółtej
  • 1 szt kalafior romanecso
  • kilka gałązek soliród wg uznania
  • oliva
  • przyprawa do ziemniaków

Instructions
 

  • Wszystkie warzywa dobrze umyj
  • Obierz cienko ziemniaki truflowe i pokrój na talarki
  • Marchewkę obierz i także pokrój na talarki
  • Topinambur także trzeba obrać i pokroić w talarki
  • Warzywa posyp przyprawą do ziemniaków
  • Włóż do Airfryer lub ułóż na blasze do piekarnika
  • Skrop delikatnie oliwą
  • W Airfryer piecz 180st/10 min. Następnie przemieszaj i w temp 190st - 8 min
  • W piekarniku odpowiednio dłużej około 3-5 min
  • Kalafior umyj i gotuj w mocno osolonej wodzie ok 8 min (do miękkości)
  • Układaj talarki na talerzu, posypane soliród i dodaj kalafior
  • Smacznego!
Keyword bez mięsa